Vad är det för försvar? Vad man vill försvara? Egendomar? Land? folket? Dig själv?
Många länder har börjat förbereda sig för krig. Krig är liksom spelberoende. När ett land börjar förbereda sig för krig följer ett annat efter. Detta ger vinster till bolag och politiker. De vill inte sluta kriga, för vinster,makt och kontroll är det viktigaste. Inte andra människor. De säger alltid att de måste försvara det egna landet.

Det finns en koppling mellan sex och krig. Sex säljs på olika sätt och gör mycket vinster, precis som vapenhandeln. Sexbranschen är en avelsplats för slavhandel, där de fattiga och krigets offer är tvungna att jobba.
Mellanösterns länder har redan lidit av de långa krig som pågår där, de å andra sidan ökar risken att det börjar nya krig i andra länder. Om det fortsätter på samma sätt, riskerar vi att hamna i ett världskrig igen.
Låt oss älska varandra! Men utan att vi ska hjälpa varandra med vapen och sex. Det gör oss inte trygga i längden. Ett stort vapenförråd, mycket pengar och möjligheten till sex vaggar oss in i en falsk trygghet, där vi tror att vi har makt och kontroll. Men det har vi inte, vi är inte ensamma i den här tävlingen. Låt avsluta tävlandet och spelet om makten. Låt oss i stället skapa konst och ägna oss åt kultur. När människor levt i tuffa tider har de alltid skapat de mest underbara konstverken och haft kulturen vid sin sida.
Riktig försvarsmakt är att skapa riktig konst och kultur.
 
Chihiro Nodera