”I´ts my art”and I´ll be a Dali if I want…

Just nu går konsttryck nr 3 i #Artcaching upp på en annonspelare nära dig.
Denna veckan hänger vi även upp ett 20-tal tavlor i olika stilar, gjorda av olika konstnärer här i Rundqvistshuset. I morgon, tisdag börjar vi hänga upp våra alster och det skall bli spännande att se hur tavlorna tas emot. Det kommer i alla fall bli svårare att hänga upp en poster över tavlan, tror vi.

Vi tyckte att det var passande att använda konsttrycket ”It´s my art” –  and I´ll be Dali if I want… när vi samtidigt hänger upp och ”ger” bort våra konstverk i tredje veckans #artcaching.
Frågan vi ställer oss är ”vad är konst?”  Är det fortfarande konst när det är ”gratis”? Är det konst när det hänger på annonspelare, eller inne på Bengans? Ökar värdet eller sjunker det? Kommer det väcka några känslor?

Vi har alla olika uppfattning om vad konst är. Vissa anser att det måste vara vackert. Frågan är vem som i sådana fall avgör om det är vackert eller inte? En del menar på att det måste finnas en djupare innebörd eller ett syfte med konsten, samtidigt som en del tycker att konst kan vara i princip vad som helst.  Några tycker att det inte finns någon konst överhuvudtaget.

Dalí hade i alla fall en enastående förmåga att göra ovanliga saker för att dra uppmärksamhet till sig. Och det vill även vi göra, så vi är Dalí om vi vill, denna veckan!

Som sagt, vi hänger framför allt på de närmare 40 annonspelarna som Göteborgs Stad tillhandahåller, men även på ställen som exempelvis Röda Sten, Frölunda Kulturhus, Bengans etc. Denna veckan med både konsttryck och konstverk!

Ni som får tag i ett konstverk! Glöm inte att fota och lägga upp bilden på vår facebook! Det är superlätt att göra inlägg. Det är nere i vänsterspalten! https://www.facebook.com/artcaching

#Artcaching #Konsttryck # Konstverk # Dalì