Bakom veckans konstryck står Calle Falksten. Nu hänger trycket på stan tillsammans med några målningar.

Calle förklarar sina tankar bakom trycket:
”Carrie i tv-serien Homeland har det…
Saga i Bron likaså.
Vi lever i en tid där diagnoserna står som spön i backen. Artister och konstnärer åker runt och pratar om hur deras psykiatriska diagnoser format dom. En rapport från i juni i år visar exempelvis att antalet barn som är i behov av psykiatrisk vård ökat de senaste trettio åren och allt fler tillskrivs Adhd.
Diagnosen blir som någon slags förklaringsmodell över vad som får oss människor att triggas och gör oss så mångfacetterade. I en indvidualistisk tidsera där de givna mötesplatserna och den röda tråden blir allt svårare att hitta för oss i samhället. Jag vill också vara bipopulär, jag vill också vara med och leka med dom andra barnen. Kan det vara så?

Ja, det är lite så mina tankar går när jag gör mitt första konsttryck här på Rundqvists. Konstrycket kan även ses som en liten rolig ordlek i sprakande rosa och gröna färger. Jag är trots allt från vitsarnas hemstad. Hur då Kal och Ada vandrar in på psykakuten en dag, brottar ner diagnosen på golvet, tar av den tvångströjan och killar den lite lätt under tårna. Så att vi människor också tillfälligt får skratta åt oss själva under vår korta tid här på jorden.”

/ Calle