Ett betydelsefullt hantverk

Efter att idén om att starta upp det gamla hantverket fått värka klart, uppstod en fundering; vem är intresserad av att investera tid eller pengar i ett hantverk som är så gammalt och tidsödande? Efter några tankevarv stod det klart att vi var tillräckligt intresserade av både hantverk och människor. Vi anade redan då, att hantverket skulle kunna ge goda effekter på människor som tappat orken i vår allt mer stressade och digitala värld. Därför startade vi Rundqvist & Co som är ett socialt företag med fokus på kreativitet.

Vi löser en del av dagens problem på gårdagens vis…

Tiden får en annan betydelse i vår analoga verkstad när vi sätter typer som på Gutenbergs tid. Vi tror att alla kan vara kreativa om de får utrymme för det, och vi vet att alla kan prova boktryck. Vi gillar experiment och utforskande, vårt arbete utgår från hantverkets alla möjligheter och uttrycksformer.

Back to basics

Med trycktekniken boktryck kunde åsikter spridas snabbare än tidigare och jämförs med internets betydelse i vår moderna tid…

Internet ger oss idag möjlighet att snabbt kunna ta reda på saker som händer på avlägsna platser. Informationsflödet sker i snabb takt. Vi är ständigt uppkopplade… Vi håller kontakten med vänner och bekanta som är utspridda över hela jordklotet. Vi har konstant tillgång till nyheter, musik, filmer mm endast ett klick bort. Vi  jobbar var och när vi vill, med hjälp av trådlösa nätverk och jobbmejl i mobilen. Men informationstillgången och flexibiliteten har ett pris. Den påverkar våra liv på många, inte enbart positiva, sätt. Med friheten som tekniken ger oss kommer baksidor som ökad stress, psykisk ohälsa, diffusa gränser mellan fritid och arbetstid.

Så vi tar ett steg tillbaka och går från digitalt till analogt en stund. Inte för att vi är motståndare, utan för att hitta en balans…

 

Artcollege i verkstaden

januari 16th, 2019|0 Comments

Årets första workshop hade vi med eleverna som går inredning & design på Art College. Det var som vanligt lika roligt att se när inspirationen och färgen flödar i verkstaden.

Artcollege i verkstaden

januari 16th, 2019|0 Comments

Årets första workshop hade vi med eleverna som går inredning & design på Art College. Det var som vanligt lika roligt att se när inspirationen och färgen flödar i verkstaden.