Veckans Artcaching har tre olika konsttryck. Vargen är efterlämnade exemplar gjorda av Varg som var här på 4 dagars workshop med HDK.

Trycket ”Trump” är gjord av Björn Malm och Mattias och här kommer texten om deras tryck.

För några veckor sedan var jag i New York. När jag gick runt där tänkte jag att man inte märkte så mycket av det. Som svensk tänkte jag att man borde märka mer, när man kom från ett av världens dåliga exempel. När Jag kom hem började jag praktisera på Rundqvist boktryckeri. Där sysslar dom bland annat med den härliga företeelsen Artcaching. #artcaching. Redan första veckan skulle jag vara med och spåna fram något, något slagkraftigt, eller saftigt. Textraden från The Cults låt Peace Dog dök och i huvudet. Babe, baby, babe, baby, baby, baby. Gick in och läste hela texten och hamnade på de rader som vi använde. Good dog, bad dog, roll over and play dead. Raderna var så klockrena för att använda mot Trump, eller med. Det beror på hur man vill se det. En klapp på huvudet, och sedan försvinn. Inget ont om hundar.

När jag var i New York så fanns det motstånd. Gays aganst war, stod och sjöng sånger. Med nästan lika många poliser runt sig som det fanns sångare i kören. En kör bestående av en kärna och människor som gick förbi. Jag gick förbi och fick bli en del av det hela. En turist från ett så farligt land som Sverige. En glad sarkastisk sjungande protest. Som det ska vara. Slående ord!

Björn Malm #artofbjornmalm

”Jag tror att all är energi! Alla omedvetna och medvetna tankar är energi, det man ger ut kan man få tillbaka. Just nu är det väldigt populärt att använda begreppet om Karma, därför valde jag veckans Artcaching i en kaxigare form. Det vi tänker eller ältar kan vi dra till oss fortare än vi tror CAR-MA! ;)”

Artist: Marie F Grengman