En resa i tiden

Och ett uppskattat inslag i vardagen

Gömt mellan Liseberg vid Mölndalsån står den gamla tegelbyggnaden där Rundqvists Boktryckeri (anno 1908) tryckt böcker, litografier och bilder i fyra generationer. Här finns förutom antika tryckpressar även klichéer med alltifrån filmstjärnor till etsningar av Göteborgs hamn, som du kan färgsätta och kombinera till något alldeles unikt. Vi har även en stor uppsättning av trästilar och blytyper (bokstäver) för roliga eller oroliga texter. Vi använder återvunnet papper och trycker med oljefärg.

Du behöver inga förkunskaper för att delta i en workshop hos oss. Vi visar dig hur du gör. När det gäller boktryck och grafisk konst så finns det ett sort spann mellan lättare och svårare trycktekniker. En vanlig workshop är inom spannet lättare trycktekniker. Då och då sätter vi ihop inriktade workshops, med gemensamt tema eller tryckteknik. Då lägger vi ut det här och delar i våra sociala medier.

WORKSHOP
BOKTRYCK / LETTERPRESS

I vår tryckverkstad får du möjlighet att bekanta dig med den gamla boktryckarkonsten och göra dina egna konsttryck. Med inspiration av trästilar, klicheér (bilder), gamla maskiner och kreativitet, lovar vi en annorlunda och rolig upplevelse. Workshopen håller på ca 3,5 timmar.
Pris: 650 kr / person
I priset ingår, papper, färg & handledning
Minimum antal personer: 3
När: enligt överenskommelse

Kontakt

AFTERWORK
BOKTRYCK / LETTERPRESS

Ta med dina arbetskamrater på en annorlunda Afterwork där ni får chansen att testa olika trycktekniker. Ni får sätta typer och skapa egna konsttryck. Vi skräddarsyr självklart er Afterwork efter era önskemål. Tilltugg och dryck kan ordnas efter överenskommelse!

Pris: Enligt offert
I priset ingår, papper, färg & handledning
Minimum antal personer: 6
När: enligt överenskommelse
Tid: ca 3,5 tim

Kontakt

”Det finns ingen utsökt skönhet som inte har någon egendomlighet i proportionerna.”

Francis Bacon

“Den enda lag som gäller inom konsten säger att det finns inga lagar.”

Olle Bærtling

“Vad jag vill visa i min konst är den idé som är dold bakom den så kallade verkligheten.”

Max Beckmann

“Konsten skall vara till hjälp för människan.”

Robert Broberg